Les veus del Mediterrani

Quarta Beca de Creació Artística Aigües Vic 2016

 

"Les veus del Mediterrani" gira entorn de l'aigua com a font de vida. L'obra pretén provocar una reflexió en l'espectador, mostrant un element imprescindible per a l'existència convertit en la causa de pèrdua de vides humanes.

Dos mil nou-cents setanta set, són el nombre de persones que han mort al mar mediterrani. L'abandonament per part dels òrgans internacionals provoca que la mateixa aigua que arriba a les nostres costes ofegui a nens, dones i homes. Persones que es juguen la vida per poder fugir d'una realitat injusta que nosaltres neguem, tan sols troben fronteres tancades i hostilitat.

Els materials donen força al motiu de la peça. Essent el vidre, una representació de la fragilitat de la vida; la forma, representant el mar que acull les víctimes i les gotes, impliquen cada ànima perduda que per a nosaltres tan sols es transforma en un nombre.

L'obra és un altre crit per denunciar, conscienciar i aturar la tragèdia. Pretén recollir les veus de 2.977 que ja no hi són, donar a conèixer la seva història i evitar que oblidem. Recordar totes les veus que es perden al Mediterrani.

*Descarregueu el fulletó aquí

 

Beca atorgada
Judit Aguilar Olivé, dissenyadora
 
Inauguració
23 de novembre de 2016 a les 20.00 h
Durada de l'exposició
Del 23 de novembre de 2016 al 25 de febrer de 2017
 
Lloc
Seu social d'Aigües Vic
C/ dels Caçador, 1 / Vic
 
Horari habitual
Dissabtes d'11.00 a 13.00 h
 
Visites concertades per a grups
De 8.00 a 15.00 h / tel. 93 885 25 00